Microsoft estää huonot salasanat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet ihmiset valitsevat salasanakseen helposti muistettavia ja yksinkertaisia sanoja sekä kirjainyhdistelmiä. Valitettavasti helpoiten muistettavien salasanojen selvittäminen on usein naurettavan helppoa myös hakkereille.

Microsoft on ilmoittanut aikovansa parantaa salasanojen turvallisuutta yksinkertaisella tavalla. Tämä tulee tapahtumaan kieltämällä yksinkertaisimpien ja helpoimpien salasanojen käytön kokonaan.

Telegraph-lehden mukaan taannoisessa LinkedIn-palveluun kohdistuneessa hakkeri-iskussa kävi ilmi, kuinka suosittuja yksinkertaiset salasanat ovat. Eniten käytettyjen salasanojen joukossa olivat muun muassa ”123456”, ”password” ja ”qwerty”.

Microsoft kertoo blogissaan aloittaneensa uudistuksen jo Microsoft Account Service -palvelussa, jonka kautta käyttäjät pääsevät kirjautumaan muun muassa Outlookiin, Xboxiin ja Onedriveen. Uudistus tulee mitä ilmeisimmin tarpeeseen, sillä yhtiön mukaan noin kymmenen miljoonaa käyttäjätiliä joutuu päivittäin hyökkäysten kohteeksi.