Valot päälle syödessä! Valoisassa ihmiset syövät terveellisemmin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa ihmisistä tykkää syödä valoisassa tilassa kun taas osa suosii mielummin tunnelmallista ja hämärää valaistusta. Jos yrittää pudottaa painoaan, kannattaa uuden tutkimuksen mukaan valita valoisa ruokailutila, koska se saa ihmiset tekemään terveellisempiä ja parempia valintoja.

Syöminen hämärässä kynttilänvalossa voi olla romanttista, mutta Floridan yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan se saa ihmiset tekemään ravintoloissa epäterveellisempiä valintoja. Tutkimusta johtanut Dipayan Biswas kertoi Daily Mail -lehden mukaan, että valoisassa ravintolassa ihmiset ovat tietoisempia syömisistään.

Biswasin mukaan ihmiset ovat valoisissa huoneissa valppaampia ja tarkkaavaisempia, minkä vuoksi ihmiset tekevät kirkkaissa ruokailutiloissa myös terveellisempiä valintoja ravintoloiden ruokalistalta. Tutkimuksen myötä saatiin selville, että valoisassa ympäristössä ruokaa tilaava valitsi 25 prosenttia todennäköisemmin terveellisen vaihtoehdon listalta kuin tunnelmallisessa ja hämärässä valaistuksessa tilaava.