Mies ottaa käteensä puunpalan – lopputulosta vaikea uskoa todeksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Perinteiset käsityötaidot nousevat näin teknologian aikakaudella arvoon arvaamattomaan. Kuinka moni oikeasti osaa virkata filminauhasta villapuseroita tai rakentaa vanhoista kengistä kirjahyllyn, kuten suomalaisten suosikkisarjoissa tehdään?

Saksalaissyntyinen Joachim Seitfudem kaivertaa puusta ällistyttäviä taideteoksia. Nykyisin Bristolissa asuvan miehen teokset ovat surrealistisia veistoksia, joissa ei säästellä yksityiskohtia tai mielikuvitusta. Hän on tehnyt puuveistoksia ammatikseen 15-vuotiaasta saakka.

Seitfudemin teokset ovat kaukana puukäsityötuntien linnunpöntöistä. Hän kaivertaa pääkalloja, kauhuhahmoja, kasvoja ja mielikuvitusolentoja. Painakaa nimi mieleen, tästä puusepästä kuullaan vielä.