Purpflash-festivaali toistamiseen Kouvolassa: ”Spring Break -teeman mukaisesti”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mikään ei voita tunnetta, kun nauttii ystävien kanssa kesäfestareista auringon paistaessa ja suosikkiartistin esiintyessä. Kouvolan Käyrälammen rannalla toista kertaa järjestettävä Purpflash on Suomen festivaalikesän musta hevonen. Pienestä tapahtumasta on kuoriutunut lyhyessä ajassa yksi maamme kiinnostavimmista kesäkinkereistä.

Festivaalijärjestäjä Niki Vainio paljastaa, että on järjestänyt Kouvolan Käyrälammen, eli Käyskin, rannalla jo pitkään pienempiä tapahtumia. Lopulta peloton mies halusi toteuttaa haaveen isommista bileistä ja rantafestivaaleista. Esimerkkinä tapahtumalle ovat toimineet amerikkalaisten järjestämät springbreak-karkelot. Purpflashia juhlitaan viikko ennen juhannusta.

Kouvolan alueella aktiivisesti vaikuttava 25-vuotias Niki Vainio luo paikkakunnalle paljon kaivattua pöhinää nuorisokulttuuriin. Festivaali erottuu muista suomalaisista tapahtumista sen amerikkalaistyylisellä meiningillä.

Tapahtumaan haetaan suuren maailman meininkiä yksityiskohtiin panostamalla. Projectxsuomi & AD Productions teemoittavat yhteisvoimin Purpflash-rantafestivaalin anniskelualueen. Paikalle tuodaan muun muassa massiivinen 20-neliöinen led-seinä sekä hulppea tilavalaistus. Kouvolassa nähdään siis isosti Suomen suurimpien kotibileiden järjestäjien flavoria.

– Purpflashin anniskelualue on luotu Suomen suurimmiksi kotibileiksi. ProjectXsuomi tunnetaan lukuisista yllätyksistä, joten rantafestivaaleilla tapahtuu varmasti jotain todella huikaisevaa. Artistit edustavat maamme rap-, hiphop-, ja pop-kulttuurin eliittiä. Lisäksi paikalla on skeittiramppeja, katutanssiryhmiä ja paljuja sekä bikinibileitä, Vainio kertaa Staralle.

Purpflashissa nähdään esimerkiksi uudenlainen Robinin festarishow. Lavalle nousevat hänen lisäkseen muun muassa Nikke Ankara ja Evelina. Vainion mukaan rantafestari sopii parhaiten 14–25-vuotiaille nuorille. Festivaalijärjestäjä on pyrkinyt muokkaamaan tapahtumaa viime vuonna saadun palautteen perusteella.

– Palaute on ollut yllättävän positiivista. Muutama festivaalivieras valitti sateisesta säästä, mutta se kuuluu Suomen kesään. Olemme kuitenkin ottaneet risut nöyränä vastaan ja toteutamme entistäkin paremman festivaalin spring break -teeman mukaisesti. Nyt on tulossa kovat bileet.

Moni pitkäaikainen festivaalimoguli on kyllästynyt Suomen sääntöpolitiikkaan ja rajoittuneisuuteen tapahtumien järjestämisessä. Niki myöntää, että on aina ollut siinä mielessä hullu, että uskaltaa kokeilla uusia juttuja ja rakastaa haasteita.

– Pitää vaa tehdä kovasti duunia niiden asioiden eteen, joista oikeasti tykkää. Musiikki- ja tapahtumabisnes on ollut veressä pikkupojasta saakka. Tiedän mitä haluan tehdä ja sen myös teen. Sääntö-Suomi heittää haasteita eteen, mutta loppujen lopuksi byrokratia on vain järjestelykysymys.