Levi’s julkaisee älytakin – hihalla voi ohjata kännykkää

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Levi’s-vaatemerkki on julkaissut uuden Commuter-nimisen vaatemalliston, joka on tarkoitettu pääasiassa työmatkojaan pyöräileville ihmisille. Malliston vaatteet ovat venyviä, liikkumiseen suunniteltuja ja kestäviä. Vaatteet on tehty materiaaleista, jotka pysyvät paremmin kuivina ja ovat näin ollen ulkona liikkuville parempia vaihtoehtoja.

Nyt mallistoon tullaan lisäämään myös älyteknologiaa. Levi’s Commuter julkaisee keväällä 2017 uudenlaisen älyteknologialla varustetun takin yhteistyössä Jacquard by Google -teknologian kanssa. Levi’s on julkaissut YouTube-kanavallaan esittelyvideon, jossa takin ominaisuudet saavat katsojan ihmettelemään sitä mihin vaatesuunnittelu on jo menossa.

Takki on yhteydessä henkilön oman älypuhelimen kanssa. Takin hihaan on kiinnitetty pieni palikka, joka reagoi henkilön kosketukseen. Erilaisilla kosketuksilla ihminen pystyy pyörää ajaessaan saamaan reittineuvoja kuulokkeisiinsa, tietoa lähellä olevista ravintoloista ja palveluista, minkä lisäksi hän pystyy myös vastaamaan puhelimeen ja hallitsemaan puhelimen soittamaa musiikkia.