Kesän 2016 hittiherkku: Avokadojuustokakku!

Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Esittelimme äskettäin helpon avokadojäätelön ohjeen. Nyt kesän juhliin voi valmistaa herkullisen limellä höystetyn avokadokakun, joka valmistuu mutkattomasti ilman uunia. Pääraaka-aineena on ravitseva avokadohedelmä.

Avokadon terveyshyötyjä ei voi vähätellä. Hedelmässä on runsaasti kaliumia sekä B-, E- ja K-vitamiinia. Chef Sheilla esittelee ruokablogissaan herkullisen kakkureseptin, johon tulee seitsemän raaka-ainetta. Kakun tekeminen kestää puolisen tuntia.

Resepti:

300 g tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa, avokadon sekaan

1,5 dl kuohukermaa

1 iso avokado kuutioituna

30 ml vettä

2 rkl limen mehua

2 limen kuorta

1,75 dl sokeria

1 rkl liivatejauhetta

2,5 dl murskattuja grahamkeksejä

100 g sulatettua ja suolatonta voita

Raaputa limen kuori ennen mehun puristamista. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu voi. Painele muruseos 25-senttisen vuoan pohjalle ja anna jähmettyä jääkaapissa 10 minuuttia. Keitä 1,5 desilitraa kuohukermaa ja lisää liivatejauhe sekaan. Sekoita kaksi minuuttia ja siivilöi seos.

Sekoita monitoimikoneessa avokado, tuorejuusto, sokeri, kaksi desilitraa kuohukermaa, limen mehu ja kuori, kunnes seos on sileää. Lisää jäähtynyt kerman ja liivatteen seos joukkoon. Kaada sekoitus jäähtyneen keksipohjan päälle ja pane tunniksi pakastimeen. Koristele limesiivuilla ja tarjoile.

No-Bake Avocado Lime Cheesecake