Tässä se on! Polkupyörä jonka varastaminen lähes mahdotonta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pyörävarkaat ovat jatkuva riesa polkupyörharrastajille etenkin suuremmissa kaupungeissa. Nyt Hollantilainen VanMoof-yhtiö onlanseerannut Smartbike-polkupyörän, jonka luvaton vieminen on huomattavasti vaikeampaa kuin tavanomaisten pyörien tapauksessa.

Älypiolkupyörä on varustettu lukuisilla elektronisilla ominaisuuksilla, kuten avaimettomalla lukolla ja puhelinsovelluksella toimivilla automaattivaloilla. Pyörän lukko tunnistaa käyttäjän hänen kädenjälkiensä perusteella, eikä helposti rikottavaa perinteistä avainlukkoa näin ollen tarvita lainkaan.

Vaikka pyörä sattuisikin häviämään, voi käyttäjä seurata sen liikkeitä älypuhelinsovelluksen avulla. Kaiken lisäksi VanMoofin takuu lupaa korvata käyttäjän varastetun pyörän, mikäli sitä ei onnistuta löytämään lahden viikon kuluessa.

Smartbikea ei tarvitse ladata erikseen, sillä sen elektroniset osat saavat virtansa polkimien kautta. VanMoof aloittaa älypyörien ennakkotilausten vastaanottamisen toukokuun lopussa. Polkupyörät saapuvat markkinoille lokakuussa 2016.