Jäikö tilkka viinipullon pohjalle? Näin otat siitä kaiken irti

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet vinkeistä, joiden avulla voi hyödyntää viinipullon pohjalle jääneet juoman rippeet mallikkaasti. Niistä voi valmistaa esimerkiksi jääkuutioita drinkkien sekaan pantavaksi. Samoja kuutioita voi käyttää myös kastikkeissa makua antamassa.

PureWow vinkkaa nyt viisi muuta ideaa, joihin avatun viinipullon jämät voi käyttää. Yksi herkullinen keino punaviinin hyödyntämiseen on pasta. Punaviinipasta valmistuu tavallisen nauhamakaronin tavoin, mutta keitinveteen lorautetaan roimasti punaviiniä sekaan.

Viinistä voi myös valmistaa herkullista siirappia esimerkiksi jäätelön päälle pirskotettavaksi. Sekoita viinitilkkaan sokeria ja lämmitä mikrossa.

Punaviinipohjainen kastike sopii myös täydellisesti uppomunien kanssa nautittavaksi. Viini antaa usein kaivattua napakkuuta erilaisiin keittoihin lirautettuna. Mikäli ei muuta keksi, voi jämäviineistä valmistaa mehujääpuikkoja aikuiseen makuun.