XL5-tähti juopotteli itsensä pohjalle: ”Tajusin, että alemmaksi en saa mennä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

1990-luvulla Suomen suosituin poikabändi XL5 niitti menestystä ja valloitti pikkutyttöjen sydämiä. Yhtyeen hajottua sen jäsen Pete Tolonen ei jäänyt parrasvaloihin, sillä hänen elämänsä otti toisenlaisen suunnan. Ensin kaatui yritys, sen jälkeen meni talo ja sitten vielä perhe.

– Kun mä olin siinä pisteessä, et ryyppyputken jälkeen heräsin putkasta, muistamatta mitään, mä tajusin, et tän alemmas mä en saa enää mennä. Mä tein autokuskin ja muita semmoisia hommia, mutta mulla musiikki oli se, mikä sai mut uskomaan tulevaisuuteen, Tolonen kertoo.

Pohjalla käynyt 45-vuotias artisti sai pelastettua itsensä, ja nyt hän tekee paluun Mun Valonkantaja -soolosinglellä.

– Biisi on hiekankarhea tarina siitä, kuinka mies nousee vaikeuksista ja löytää mahdollisuuden onnistua. Mä haluun antaa ihmisille toivoo ja jakaa elämäntarinani niille, jotka kamppailee esimerkiksi työttömyyden kanssa tai läträä viinan kanssa. Kulman takana on aina uusi mahdollisuus, Tolonen kertoo.

Taiteilijanimeksi on valikoitunut sukunimi Tolonen ja musiikkigenre on nyt kantripoppia. Musiikillisesti Tolosen innoittajina ovat toimineet muun muassa Kari Tapio ja Johnny Cash. Tuottaja Kristian Maukonen ja manageri Kai Ollila löysivät Tolosen uuden Alkusointu levymerkin ensimmäiseksi kiinnitykseksi. Kesän 2016 Tolonen kirjoittaa uutta musiikkia albumilleen.