Kännykkä varoittaa nyt terrori-iskusta Ranskassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ranskan hallitus on lanseerannut älypuhelimille tarkoitetun sovelluksen, joka varoittaa käyttäjää terrori-iskujen ja muiden katastrofien tapauksessa. Saip-nimisen sovellus on saatavilla sekä ranskan- että englanninkielisenä.

Mikäli sovelluksen käyttäjän lähettyvillä tapahtuu terrori-isku tai muu katastrofi, älypuhelimen ruutu muuttuu punaiseksi ja siihen ilmestyy alert, eli hälytys-teksti. Tämän jälkeen sovellus tarjoaa ohjeita, miten käyttäjän kannattaa toimia.

Ranskalaisen Liberation-lehden mukaan sovelluksessa ei ole äänihälytystä, jotta se ei vaarantaisi mahdollisilta hyökkääjiltä piilottelevia ihmisiä. Sovelluksen tarkoituksena on myös kitkeä väärän tiedon ja spekulaation leviämistä sosiaalisessa mediassa katastrofien aikana.

Sovellus julkaistiin vain päiviä ennen Ranskassa järjestettäviä jalkapallon Euroopanmestaruuskilpailuja. Ranska on kiristänyt turvatoimiaan urheilutapahtuman yhteydessä viime marraskuussa tapahtuneiden Pariisin terrori-iskujen myötä.