Tinder antoi alaikäisille porttikiellon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2012 toimintansa aloittanutta deittisovellus Tinderiä on tähän saakka voinut käyttää kuka tahansa yli 13-vuotias. Ehtona on ollut se, että 13-17 -vuotiaat saivat etsiä seuraa vain muiden ikäistensä joukosta.

Nyt suosittu seuranhakupalvelu on kuitenkin nostamassa ikärajaansa. Tulevan uudistuksen myötä vain 18-vuotta täyttäneet voivat liittyä Tinderiin. Techcrunch-sivuston mukaan alle täysi-ikäisiä käyttäjiä on palvelussa vain noin kolme prosenttia.

– Olemme päättäneet lopettaa seuranhakupalvelun tarjoamisen alle 18-vuotiaille käyttäjille. Uskomme tämän olevan paras menettelytapa. Muutokset astuvat voimaan ensi-viikolla, Tinderin viestinnän varatoimitusjohtaja Rosette Pambakian kuvailee tiedotteessaan.

Tinderin käyttäjäkunta kasvaa jatkuvasti. Deittisovelluksella oli Complex-lehden mukaan huhtikuussa 2016 arviolta 50 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. 10 miljoonaa heistä käytti sovellusta päivittäin.