Lontoon metro tiedottaa aikataulujen muutokset Twitterissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useimmissa kaupungeissa joukkoliikenteen aikataulumuutokset täytyy tarkistaa itse verkosta. Lontoon asukkaat saavat ne kuitenkin halutessaan suoraan Twitter-tililleen.

Toistaiseksi vielä kokeiluasteella oleva palvelu syntyi Transport for Londonin ja Twitterin yhteistyönä. Sen avulla Twitter-käyttäjät saavat aikataulumuutokset suoraan omaan viestilaatikkoonsa. Järjestelmän kerrotaan olevan ensimmäinen laatuaan koko maailmassa.

– Kuten monet muut Lontoon asukkaat, turvaudun julkiseen liikenteeseen liikkuessani kaupungissa. Tästä maailman ensimmäistä laatuaan olevasta palvelusta tulee tärkeä väline miljoonille metrossa matkustaville, Lontoon kaupunginjohtaja Sadiq Khan kuvailee Evening Standard-lehden mukaan.

Twitterin Iso-Britannian toimitusjohtajan, Dara Nasrin mukaan palvelu tulee tarjoamaan matkustajille tiedot aikataulumuutoksista minuuttien tarkkuudella. Palvelusta ei tosin ole apua metrovaunujen sisällä, sillä verkkoyhdeydet eivät toimi tunneleissa. Metroasemilla asiakkaille tarjotaan ilmainen Wi-Fi Virgin Median toimesta.