Ranskan avointen tennisturnauksen peliasuista kohu – hämää vastustajia?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Adidas on valmistanut tämän vuoden Ranskan avoimeen tennisturnaukseen vaatteita, jotka hämäävät verkon toisella puolella pelaavia. Vaatteiden mustavalkoinen printti muistuttaa seepran raidoitusta. Kuosit jakavat mielipiteitä.

Business Insider raportoi, että Adidaksen uusin tennisvaatemallisto on samaan aikaan levoton, mutta vastustajaa hämäävä. Urheiluvaatemerkin edustajat kertovat saaneensa Ranskan avoimen tennisturnauksen vaatetuksen idean ensimmäisen ja toisen maailmansodan sotalaivoista.

Sotalaivat saatettiin maalata mustavalkoisiksi siten, ettei vastustaja pystynyt tarkasti määrittelemään laivojen kokoa, muotoa tai nopeutta. Kautta aikojen on myös uskottu, että seepran väritys on omiaan petoeläinten hämäämiseksi. Mustavalkoinen raidoitus saattaa luoda illuusion suuremmasta seepralaumasta.