Luontokuvaajan lottovoitto: Valkopäämerikotka ja kanadanhanhi ottivat yhteen!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vancouverissa todistettiin taannoin todellista maiden välistä mittelöä, kun kahden Pohjois-Amerikan valtion nimeä kantavat linnut ottivat yhteen. Luontokuvaaja Lisa Bell sattui paikalle ikuistaakseen valkopäämerikotkan ja kandanhanhen välisen rajun tilanteen.

Facebookissa jaetussa kuvasarjassa valkopäämerikotka käyttäytyy ehtaan amerikkalaistyyliin aggressiivisesti, yrittäen hyökätä kandanhahnen kimppuun. Hahnhi kuitenkin onnistuu pääsemään irti kotkan kynsistä, ja pakenee läheiseen lammikkoon.

Valkopäämerikotkat tunnetaan myös amerikankotka-nimellä. Lintu yhdistetään voimakkaasti Yhdysvaltalaiseen kullttuuriin, ja se löytyy useista maan virallisista sineteistä.

Kanadanhanhi on puolestaan nimestään huolimatta levinnyt myös Eurooppaan. Vaikka hanhet vaikuttavat päällisin puolin rauhallisilta, voivat linnut hyökätä ihmisten kimppuun aggressiivisesti mikäli ne tuntevat reviirinsä uhatuksi.