Hammaslääkärillä erikoinen apulainen: Koira rauhoittelee pelokkaita potilaita!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kuusivuotias kultainennoutaja Jo Jo on saanut vakituisen työpaikan Pediatric Dentistry of Northbrook -hammaslääkäriklinikalta Illinoisista. Lapsille suunnatulla klinikalla työskentelevän Jo Jon tehtävänä on rauhoitella potilaita, jotka kärsivät hammaslääkäripelosta.

Terapia- ja palvelukoiraksi koulutettu hännänheiluttaja on suoriutunut tehtävistään erinomaisesti ja koululaiset ovat olleet ihastuneita karvakuonon tarjoamaan apuun. Koiraa hellimällä monen potilaan pelkotila on hälventynyt.

The Dodo -sivuston mukaan hammaslääkärit ovat olleet niin tyytyväisiä nelijalkaiseen työkaveriinsa, että he suosittelevat muitakin hammaslääkäreitä hankkimaan koira-avustajan. Voisi luulla, että rauhoittelevan koiran läsnäolo tepsii niin lapsiin kuin aikuisiinkin.