Seksi kodin ulkopuolella sytyttää suomalaiset

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Kesäiset paikat ovat yllättävän yleisiä paikkoja harrastaa seksiä. Lähes puolet suomalaisista on harrastanut seksiä teltassa ja yli puolet autossa. Kaalimato.com tutki suomalaisten asenteita ja käyttäytymistä liittyen seksuaalisuuteen ja seksivälineisiin.

Suomalaisista 91 prosenttia on sitä mieltä, että seksi on iloinen asia – muuallakin kuin kodin seinien sisäpuolella. Vastaajista peräti 75 prosenttia on harrastanut seksiä muualla kuin kotonaan. Joka toinen on tehnyt sen autossa. Lähes puolet on rakastellut teltassa, ja yli 60-vuotiaista näin on tehnyt kaksi kolmasosaa. Vastaajista 38 prosenttia kertoi harrastaneensa seksiä rannalla ja joka neljäs on ryhtynyt hommiin puistossa.

– Kodin ulkopuolella, kuten luonnon helmassa, rakastelu tuo seksiin lisää jännitystä, ja kiinnijäämisen pelko voi tehdä siitä kiihottavampaa. Toisaalta seksiä on luonnollista harrastaa silloin kun siihen tulee sopiva tilaisuus, ja varsinkin autossa vietämme aikaa suhteellisen paljon, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

– Kesäaikaan ollaan rannalla muutenkin pienissä vaatteissa ja lomalla rentoutuneina, mikä saattaa virittää ajatukset seksiin. Nuoret usein jakavat kotinsa muiden kanssa, joten auto ja teltta ovat yksityisyytensä puolesta oivia paikkoja rakasteluun. Nyt jo keski-iän ylittäneiden nuoruudessa retkeily ja metsässä liikkuminen olivat hyvin suosittua ajanvietettä, mikä voi selittää heidän telttaan liittyvät seksikokemuksensa.

Vaikka suomalaiset uskaltavat ulkosallekin, on yleisin paikka rakasteluun kuitenkin oma makuuhuone. Vastaajista 97 prosenttia valitsi makuuhuoneen yleisimmäksi tai toiseksi yleisimmäksi paikaksi harrastaa seksiä. Toiseksi suosituin paikka kotona sekstailuun on olohuone. Seuraavaksi mieluiten suomalaiset innostuvat seksiin kylpyhuoneessa, saunassa ja keittiössä.

Vastaajista 48 prosenttia kertoi ostaneensa seksivälineen itselleen, parisuhteeseen tai lahjaksi jollekulle toiselle. Joka kolmas suomalaisnainen on ostanut seksivälineen itselleen, kun taas miehet ostavat seksivälineitä selkeästi harvemmin itselleen kuin lahjaksi jollekulle toiselle tai parisuhteeseen. Seksivälineen ostaneista suomalaisista 60 prosenttia kertoo ostaneensa seksivälineensä verkkokaupasta.

Kaalimato.comin tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa toukokuussa 2016. Kyselyyn vastasi 1.187 iältään 18–65-vuotiasta suomalaista. Kyselytutkimuksen suunnitteli ja analysoi Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy.