Meren humina kantautuu Karibianmereltä avaruuteen saakka

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maapallo on pullollaan ääniä, joita ihmisten korvat eivät pysty kuulemaan. Nyt tutkijat ovat löytäneet mielenkiintoisen ja erikoisen Karibianmerellä kuultavan huminan, jonka tutkijat ovat nostaneet oktaaveja ylemmäs, että sen pystyy kuulemaan myös ihmiskorvalla.

Chris Cassella on julkaissut YouTube-videolla äänen, joka on nostettu oktaaveja ylemmäs. Alunperin todella matalalla taajuudella soiva humina on löydetty Karibianmereltä. Tutkijat ovat nimenneet Huffington Post -lehden mukaan The Rossby Whistle -nimellä äänen, jonka aallot ja meren liike saavat Karibianmerellä aikaan.

Videolla nähdään meren liike ja paineen vaihtelut ääniraidan lisäksi. Ääni on tutkijoiden mukaan niin vahva ja kantava, että se kuuluu avaruuteen saakka. Viheltelyä ja sen muutoksia seuraamalla pystytään tutkijoiden mukaan myös jatkossa mahdollisesti ennustamaan tulevia tulvia ja muita meren liikkeitä.