Siniviini esiteltiin Espanjassa: ”Maistuu valkoviinille”

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viiniä on tarjoiltu perinteisesti lähinnä puna- ja valkoviinin muodossa, mutta nyt ne ovat saaneet rinnalleen uuden värin. Espanjalainen viinivalmistamo Gik on nimittäin lanseerannut sinisen viinin.

Gikin Blue Nun -nimisen viinin valmistukseen on käytetty sekä punaisia että valkoisia rypäleitä. Rypäleet ovat peräisin Espanjan La Rioja, Castilla-La Mancha, Leon ja Zaragoza -alueilta. Sininen väri saadaan aikaan rypäleiden kuoresta löytyvällä indigon värisellä pigmentillä.

Today.com-uutissivuston mukaan juoma maistuu lähinnä makealta valkoviiniltä. Siniviinin kehittelivät parikymppiset espanjalaisyrittäjät, jotka halusivat luoda jotain uutta. Blue Nunia on tällä hetkellä tarjolla vain Espanjassa, mutta viiniä aiotaan lähitulevaisuudessa tuoda myyntiin myös muissa maissa.

#GikLive y @softonic se unen para el #MobileWorldCongress ? #JustUnwine #VinoAzul #BlueWine #VinBleu

Kuva, jonka Gïk Live! Vino Azul (@giklive) julkaisi