Yhdysvallat haluaa kerätä maahantulijoiden some-käyttäjänimet

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Turvatoimet Yhdysvaltojen rajalla ovat tunnetusti eräät maailman tiukimmista, sillä ei-toivottujen ihmisten maahantulo pyritään estämään kaikin keinoin. Sosiaalisen median alati kasvava merkitys näkyy mahdollisesti pian myös rajalla.

Yhdysvaltojen viranomaiset ovat ilmaisseet halukkuutensa kerätä jatkossa maahantulijoiden sosiaalisen median käyttäjätunnukset. Tulli ja rajavartiosto esittävät, että maahantulon lomakkeisiin lisätään kohta, jossa henkilöiden tulee ilmoittaa eri sosiaalisten medioiden käyttäjänimensä.

Toistaiseksi esitys on, että kohdan täyttäminen ei kuitenkaan olisi pakollista. Esityksestä ei vielä selviä mille viranomaiselle tiedot menisivät ja miten niitä käsiteltäisiin. Perustelujen mukaan sosiaalisen median näkyvyyden selvittäminen kuitenkin helpottaisi viranomaisten tutkimuksia ja toisi esiin ihmisten kontaktiverkostoja. Nyt kansalaisilla on 60 päivää aikaa kommentoida esitystä ennen kuin se menee seuraavalle tasolle.