Kalajoen Juhannus keräsi 20 000 juhlijaa

Festarit · Stara.fi

Poikkeuksellisen lämpimässä säässä Kalajoen Hiekkasärkilllä vietetty Kalajoen Juhannus keräsi tänä vuonna 20.000 festarivierasta. Kolmen päivän tapahtumassa esiintyivät muun muassa Stig, Mikael Gabriel, Sanni ja Petri Nygård.

Keikkoja nähtiin tapahtumassa yhteensä toistakymmentä. Yhden juhannuskeikan perumaan joutunut Popeda nousi kuitenkin lavalle Kalajoella. Ikurin rokkikone piiskasi energiaa puhkuen kansan juhannusjuhlahurmioon.

– Hiekkasärkkien kaduilla nähtiin runsaasti keskikesän juhlasta nauttivia kansalaisia. Kalajoki on monelle perinteeksi muodostunut juhannusjuhlakohde, kommentoi festivaalijohtaja Juha Laitala.

Kalajoki on Suomen vanhin juhannustapahtuma. Legendaarinen tapahtuma on järjestetty luonnonkauniilla Hiekkasärkillä jo 1930-luvulta lähtien.