Uusi tieto krapulasta! Vanhalla uskomuksella ei olekaan merkitystä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet voivat luulla, että krapula iskee juhlien jälkeisenä aamuna entistä pahemmin sen vuoksi, että edellisenä iltana tuli juotua erilaisia juomia sekaisin. Huonoa oloa potevat voivat syyttää oluen lisäksi juotua shottia, viinilasillista tai erilaisia drinkkejä, mutta syypää löytyykin juojasta itsestään.

Ravitsemusasiantuntija Juliette Kellow kumosi Mirror-lehdelle myytin, jonka mukaan erilaisten alkoholijuomien juominen sekaisin pahentaisi seuraavan päivän krapulaa. Kellowin mukaan erilaiset juomat eivät ole huonon olon syynä vaan yksistään se miten paljon etanolia henkilö on juomien muodossa ottanut kehoonsa.

Pelkästään yhtä juomaa juodessa ihmiset saattavat juoda illan aikana vähemmän. Ihmiset nauttivat alkoholia helposti huomaamattaan enemmän kun he juovat monia erilaisia ja erivahvuuksisia juomia. Tällöin nautitun alkoholin määrää on vaikeampi hahmottaa ja se voi tuntua yhä pieneltä siitä huolimatta, että se todellisuudessa olisikin enemmän kuin normaalisti.