Star Trek -hahmo tulee kaapista uudessa elokuvassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Avaruusalus USS Enterprisen miehistön seikkailut jatkuvat tänä kesänä ensi-iltansa saavassa Star Trek Beyon -elokuvassa. Nyt elokuvassa Hikaru Sulua esittävä John Cho on paljastanut, että hänen hahmonsa tulee ulos kaapista uudessa elokuvassa.

Star Trek Beyond -elokuvassa tullaan näkemään Sulun miespuolinen puoliso ja pariskunnan tytär. Herald Sun -lehden mukaan kyseessä on käsikirjoittaja Simon Peggin ja ohjaaja Justin Linin päätös.

Hahmon seksuaali-identiteetin paljastamisella halutaan osoittaa kunniaa alkuperäisessä Star Trek -sarjassa Sulua esittäneelle George Takeille. Vuonna 2005 julkisuudessa kaapista ulos tullut Takei tunnetaan HLBT-aktivistina.

– Pidin lähestymistavasta. Hahmon homoudesta ei tehdä isoa asiaa, John Cho kuvailee.

Alkuperäinen Star Trek -sarja oli aikaansa edellä, sillä siinä muun muassa nähtiin ensimmäinen Yhdysvaltojen television tummaihoisen ja valkoihoisen näyttelijän suudelma. Julkihomoja hahmoja Star Trekissä ei ole kuitenkaan juurikaan nähty sen pitkän historian aikana.