Älä katso tätä yksin pimeällä – elokuvien säikäyttävimmät kohtaukset koosteena

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monissa kauhuelokuvissa nähdään säikäytyskohtauksia, joissa hiljainen kohta saa päätöksen hirviön, murhaajan tai kummituksen hypätessä yhtäkkiä ruutuun kovan äänen saattelemana. Tämän kaltaisilla kohtauksilla jopa muuten kehnoista elokuvista saadaan helposti jännittävämpiä.

Nyt Youtubessa on julkaistu lähes yhdeksänminuuttinen koostevideo valkokankaan tunnetuimmista säikyttelykohtauksista. Mukaan mahtuu kauhuelokuvia lajityypin klassikoista uudempiin säikyttelyihin, aina vuoden 1959 House on Haunted Hill -elokuvasta taannoiseen Kirottu-elokuvaan.

Videon alussa katsojaa kehotetaan sammuttamaan valot, laittamaan kuulokkeet päähän ja katsomaan videon koko näytön tilassa. Videon loivat Burger Fiction -sivuston Andy Schneider ja Jonathan Britnell.