Kannabisautomaatteja Jamaican lentokentälle – suunnattu turisteille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jamaica tunnetaan maana, jossa suositaan muun muassa rastafari-kulttuuria. Rastafar on alun perin 1930-luvulla syntynyt uskonto. Ganjaksi kutsutun kannabiksen polttaminen kuuluu oleellisesti rastafarien kulttuuriin, ja sitä pidetään heidän uskontonsa pyhänä sakramenttina ja osana jumalanpalvelusta.

Rastafarien päivittäiseen elämään kuuluva marijuana houkuttelee runsaasti turisteja Jamaicalle. Maassa on luvallista pitää hallussa 56,6 grammaa kannabista. Nyt Jamaicalla suunnitellaan kannabisautomaattien avaamista lentokentille. Kioskien avulla haettaisiin varoja valtion kassaan, kun turistit voisivat hankkia relaksaavan annoksensa jo maahan saavuttuaan, Daily Star uutisoi.

Myös Yhdysvalloissa on kannabista varten kehitetty automaatti, jossa on myynnissä iso valikoima hamppua lääkekäyttöön. Kannabista myyvä ZaZZZ-niminen automaatti on American Green -nimisen yrityksen valmistama. Automaatteja on muun muassa Seattlessa ja Coloradossa.