Tappava raekuuro Hollannissa – taivaalta satoi jääkimpaleita

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kesäisien ukkoskuurojen aikana maan pinnalle voi sataa taivaalta välillä rankkojakin raekuuroja. Rakeet viilentävät nopeasti ilman lämpötilan jopa kymmenellä asteella ja muuttavat hetkessä maan valkoiseksi. Hollannissa raekuuro teki kuitenkin vähän muutakin sataessa taivaalta tennispallon kokoisina jääpalloina.

Yleensä pienet rakeet ehtivät jonkin verran sulamaan ennen kuin ne osuvat maan pinnalle. Suuret rakeet eivät tosin ehdi sulamaan juuri lainkaan, koska ne putoavat niin paljon kovemmalla vauhdilla maahan. Hollannissa satanut raekuuro pudotti taivaalta yli tennispallon kokoisia rakeita, minkä vuoksi ihmisten tuli etsiä nopeasti suojaa.

Videolta nähdään miten hurjaa vauhtia jättimäiset jääpallot satavat taivaalta ja iskeytyvät maahan. Rakeet repivät talojen kattoja ja näyttävät aiheuttavan melkoista tuhoa. Damian Kubistin on julkaissut Facebook-sivuilleen raekuurosta myös kuvia, joissa rakeiden valtava koko ja niiden aiheuttama tuho autojen kohdalla näkyy.