TV-kanava kiinni rysän päältä – feikkasi itsenäisyyspäivän ilotulituksen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivänä 4. heinäkuuta monet saivat todistaa upeita ilotulituksia taivaalla. PBS-kanava oli kuvannut ja lähettänyt reaaliajassa televisiokanavaltaan videokuvaa Washingtonin taivaalta, jossa näkyi mahtavat ilotulitukset. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että kanava oli huijannut katsojia.

PBS-televisiokanava on Conan O’Brienin mukaan myöntänyt huijanneensa televisiokatsojia. Kanava näytti ilotulituksia ja kertoi niiden olevan Washingtonissa parhaillaan taivaalle räjäytettäviä ilotulitteita. Normaalisti livelähetyksenä tuleva lähetys oli kuitenkin tällä kerralla koostettu jo aiemmin edellisten vuosien nauhoista.

Kanavan mukaan sää oli ollut niin pilvinen, että he eivät olisi saaneet kuvattua tarpeeksi näyttävää kuvaa taivaalta. Tämän vuoksi he olivat koonneet edellisten vuosien ilotulituksista parhaat palat ja editoineet ne niin, että katsojat luulivat lähetyksen tallentaneen samana iltana näkyneet raketit.

Omaan hauskaan tyyliinsä Conan O’Brien teki vielä pointtinsa hyvin selväksi näytettyään heidän editoimansa koosteen muista ilotulituksista. Ilmeisesti lähetyksessä oli havaittavissa niin selviä virheitä, että niiden ei luulisi menneen keneltäkään ohi.