Haavoittunut sotilas teetti reisiluustaan korun rakastetulleen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ensimmäisessä maailmansodassa haavoittuneen kersantti Thomas Kitchingin reisiluu murtui säpäleiksi Sommen taistelussa. Etulinjassa taistelleen miehen nimi on jäänyt historiankirjoihin hänen erikoisen päähänpistonsa ansiosta. Mies teetti reisiluustaan korun tulevalle vaimolleen.

Daily Mail kertoi taannoin romanttisen tarinan kersantti Thomas Kitchingistä, joka taisteli ensimmäisessä maailmansodassa länsirintamalla Ison-Britannian joukoissa. Vakavasti haavoittunut mies teetti reisiluun palasta rintakorun rakastamalleen naiselle, Lizzie Hunterille. Rintakoru on ovaalin muotoinen ja keskellä olevaa luupalaa koristaa hopeareunus.

Taistelusta sotainvalidina kotiutunut Kitching astui avioon neiti Hunterin kanssa. Luukoru päätyi myöhemmin sota-ajoista kertovaan näyttelyyn Leedsin yliopistoon. Korun lisäksi esillä oli miehen lähettämiä rakkauskirjeitä tulevalle vaimolleen.