Naisen raskausvatsaa kritisoitiin – iski nopeasti takaisin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naisten vartalon kokoa ja muotoa arvostellaan jatkuvasti. Arvostelu lehtien palstoilla on alkanut jo onneksi nähdä parhaat päivänsä, mutta kommenttikentät elävät edelleen täysin omaa elämäänsä kun vieraat ihmiset haluavat sanoa sanottavansa toisen naisen muodoista.

Uusimpana arvostelutrendinä on voitu huomata naisten raskausvatsojen kritisoiminen. Jokaisen naisen raskaus on erilainen ja oma kokemuksensa. Vatsat eivät pyöristy samaan tahtiin eikä vatsan suuruudesta pystykään monesti kertomaan kuinka pitkällä naisen raskaus on. Monet urheilua harrastavat naiset ovat olleet tästä hyvänä erimerkkinä heidän vatsansa pysyessä piilossa viimeisille kuukausille saakka.

Liikunnanohjaaja Daegan Coyne on monien muiden treenaavien äitien tavoin saanut kritiikkiä siitä, että hänen vatsansa on aivan liian pieni. Naisen laskettu aika on syyskuussa, mutta hänen vatsansa on vielä melko pikkuinen. Coyne napauttaa hänen vatsansa arvostelijoita kuvalla, jossa vatsa näkyy sivuprofiilissa.

Coyne kertoo kuvansa yhteydessä, että ihmisten tulisi lopettaa raskausvatsojen arvosteleminen, koska tulevilla äideillä on muutakin murehdittavaa kuin se tulisiko heidän häpeillä vatsansa suuruutta tai pienuutta. Coyne kertoo hänen vauvansa voivan hyvin ja olevan itse asiassa normaalia suurempi pienestä vatsakummusta huolimatta.

BUMP ???I have had pregnant friends called out for being "too big", others "far too muscly" and myself, the "you're way too small". ??Given I am yet to see one lady carry their pregnancy shape and size the same as another, I believe it's safe to assume peeps that there is no "one size fits all" pregnancy. ???? . I know heaps of the comments aren't meant to be hurtful or upsetting by any means, but we all have enough to worry about being a new mum (omg scary) let alone whether you are the size you are "expected" to be. ?PS. I don't think anyone even knows what this size is. I've been told one day I am carrying really high and the next "wow you are carrying so low" haha. ?? . Bubba is in fact above average size for at 30 weeks, I am just good at hiding her ??? #bumplove

Kuva, jonka D a e g a n . C o y n e. (@daegan_coyne) julkaisi