Kynsien pureskelu lapsena tuottaa paremman vastustuskyvyn

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet lapset imevät pieninä omaa peukaloaan tai lyhentävät kynsiään järsimällä niitä. Nyt uusi tutkimus lupaa kuitenkin lohduttavia uutisia vanhemmille, jotka ovat yrittäneet kaikkensa saadakseen lapsen pahan tavan loppumaan. Sormien imeskelemisestä lapsena on hyötyä lapsen terveydelle.

Daily Mail -lehti kertoo uusiseelantilaisesta Otaga-yliopistolla tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan sormiaan imeskelevillä ja kynsiä pureskelevilla lapsilla tulee olemaan suurella todennäköisyydellä vähemmän allergioita aikuisena. Lapset, jotka sekä pureskelivat että imeskelivät sormiaan, saivat pudotettua allergiariskinsä yli kolmasosalla.

Kynsien alla on paljon erilaisia bakteereja, minkä vuoksi vanhemmat yrittävätkin saada lapsensa olemaan laittamatta sormia suuhunsa. Tutkimuksen mukaan näiden bakteerien kulkeutuminen lapsen elimistöön kuitenkin vahvistaa lapsen immuniteettikykyä, josta tulee olemaan aikuisiällä hyötyä.