Facebook ottaa käyttöön itsestään katoavat keskustelut

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhteisöpalvelu Facebook on kokeilemassa viestiominaisuutta, jonka luvataan mahdollistavan aikaisempaa yksityisemmät keskustelut. Secret conversations -ominaisuuden myötä Facebookin Messengerin käyttävät voivat varmistua siitä, etteivät viestit päädy ulkopuolisten silmille.

Ominaisuuden myötä viestit voi asettaa katoavaksi automaattisesti tietyn ajan jälkeen. Facebookin David Marcusin mukaan keskustelut tulevat olemaan täysin päähän salattuja samaan tapaan kuin yhtiön kilpailijan, Whatsappin pikaviestisovelluksessa.

Lisäksi ominaisuus mahdollistaa Mashable-sivuston mukaan sen, että lähetetyt viestit voidaan lukea vain vastaanottajan omistamasta laitteesta käsin. Facebook käyttää keskustelujen salaamisessa Open Whisper Systems -yhtiön kehittämää, avoimeen lähdekoodiin perustuvaa Signal-protokollaa. Yhtiön työtä on kehuttu muun muassa tietovuotaja Edward Snowdenin toimesta.

Facebook mahdollistaa salaiset keskustelut ensin vain pienelle osalle käyttäjiä. Mikäli kokeilu osoittautuu menestyksekkääksi, pääsevät Facebook-käyttäjät lähettelemään toisilleen salaisia viestejä mahdollisesti vielä loppukesän aikana.