Poliisi varoittaa suomalaisia huijauksesta: ”Ei ole ilmaisia lounaita”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Internetin myötä koko maailmaan ovat jo vuosia sitten levinneet nettihuijarit, jotka yrittävät saada hyväuskoisilta käyttäjiltä rahaa milloin milläkin verukkeella. Huijareiden määrä ei ole ollut viime vuosina ainakaan laskussa, ja aina joku suomalainenkin retkahtaa ansoihin.

Nyt Hämeen poliisilaitos on vahvistanut, että Forssassa on tehty rikosilmoitus melko yleisestä nettihuijauksesta. Uhri oli nimittäin ottanut osaa arvontaan, jossa pääpalkintona kerrottiin olevan satojen eurojen arvoinen tablet-tietokone. Yhden euron panoksella osallistuminen edellytti kuitenkin luottokortin tietojen syöttämistä, minkä pitäisi aina soittaa hälytyskelloja.

Rikosilmoituksen tekijä toimi ohjeiden mukaan ja huomasi pian, että hänen luottokortilleen oli ilmestynyt ylimääräinen 50 euron veloitus. Nyt poliisi varoittaa suomalaisia nettihuijauksista.

– Vanha sanonta ilmaisista lounaista pitää edelleen paikkansa. Netissä niitä lounaita on tarjolla sitäkin harvemmin, poliisi toteaa.