Suomalainen Yepzon esitteli hälyttävän turvaliivin ratsastajille

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Paikannuslaitteita ja -palveluja kehittävä suomalainen Yepzon lanseeraa Suomen Ratsutarvikkeen kanssa ratsastajille suunnatun turvaliivin, johon on integroitu paikannus- ja hälytystoiminto. Liivi tuodaan syyskuussa ensin Suomeen ja sitten testimarkkinoidaan muissa Pohjoismaissa.

Liiviin integroitu paikantimen ja hälytyslaitteen yhdistelmä Yepzon Freedom on kolmen toimintonsa myötä maailmassa ainoa laatuaan. Samassa laitteessa on paikannin, paikannin hälytysnapilla ja pelkkä hälytysnappi.

– Paikannuslaitteista tullaan lähivuosina siirtymään paikannusominaisuuteen, ja siinäkin Yepzon on ensimmäinen, Yepzonin toimitusjohtaja ja perustaja Otto Linna kommentoi.

Turvaliivi lisää ratsastajien turvallisuutta merkittävästi.

– Mikäli ratsastaja putoaa hevosen selästä, liivi suojaa henkilön luita, selkärankaa ja sisäelimiä vakavilta vammoilta. Ratsastaja voi hevosen selästä pudotessaan menettää myös tajunsa, jolloin avun pyytäminen on mahdotonta. Tällöin turvaliivi lähettää paikannustiedot läheisen puhelimeen ja tarvittava hoito päästään aloittamaan mahdollisimman pian – tämä voi olla erittäin ratkaisevaa, Suomen Ratsutarvikkeen toimitusjohtaja Kim Degenhardt toteaa.

– Tänä vuonna lanseerattava, viimeisimmällä paikannusteknologialla varustettu hälyttimemme Yepzon Freedom vastaa kysyntään – turvattomuuden tunne maailmanlaajuisesti on lisääntynyt. Autoissa ja kodeissa on jo kauan ollut hälyttimet, nyt vihdoin myös tärkeimmissä eli ihmisissä, Linna summaa.