Pokemon Go villitsee maailmalla – tekee hyvää mielenterveydelle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uudesta Pokemon Go -pelistä tuli heti todella suosittu kun se julkaistiin. Android- ja iPhone-puhelimille saatavilla oleva peli koukuttaa pelaajia ja houkuttelee heidät ulos lenkille, sillä omaan poke-palloon napattavat pokemonit ovat nyt piiloutuneet oikeaan maastoon pelaajan ympärille.

Pokemonit ovat piiloutuneet pelaajan ympärille lähimaastoon, ja niitä voi ilmestyä yllättäin vaikka olisi hieman kauempanakin kotoa. Tästä on muodostunut joillekin ravintoloille ja baareille jo ongelma, minkä vuoksi he ovat joutuneet ilmoittamaan jo ulko-ovella, että pokemoneja saavat tulla metsästämään vain ne, jotka saapuvat ravintolaan asiakkaiksi.

Pokemon Go -pelillä on myös huomattu olevan mielenterveydelle positiivisia vaikutuksia. Aiemmin vain sisätiloissa pelaavat nuoret on saatu pelin avulla aktivoitumaan ja poistumaan kotoaan ulos raittiiseen ulkoilmaan. Masentuneet ja aiemmin vain oman kotinsa neljän seinän sisällä viihtyneet nuoret ovat kiittäneet peliä Buzzfeed-sivuston mukaan siitä, että se on saanut heidät viimein poistumaan sisätiloista.

Käyttäjät ovat kertoneet pelin auttaneen heitä myös liikunnan aloittamisen kanssa. Omissa oloissaan aiemmin viihtyneet pelaajat ovat joutuneet Pokemon Go -pelin vuoksi poistumaan omalta mukavuusalueeltaan ja olemaan sosiaalisempia, mistä he ovat olleet kiitollisia pelille.