Färsaarilla kyllästyttiin odottamaan Googlen kuvausta – panivat kamerat lampaiden selkään

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Atlantilla sijaitsevat Färsaaret tunnetaan vuoristoisesta maastosta, merellisestä ilmastosta ja kymmenistä tuhansista lampaista. Noin 50 000 ihmisasukkaan saarilla elää peräti 80.000 lammasta. Saarten asukkaat kyllästyivät odottamaan, koska Google alkaisi kuvata saarten katunäkymiä Street View -autoillaan.

Niinpä he päättivät keksiä oman keinon tarjota 360 asteen kuvaa ainutlaatuisesta elinympäristöstään.

Splash
Splash
Splash
Splash

Färsaarten matkailua edistävässä Visit Faroe Islandsissa työskentelevä Durita Dahl Andreasson loi paikallisen paimenen kanssa lampaille tarkoitetut, 360 asteen kameralla varustetut valjaat. Yhteensä viisi valjaisiin puettua eläintä päästettiin kulkemaan vapaana saarilla kameroiden kuvatessa niiden näkymiä.

The Guardian -lehden mukaan Lampaiden ottamat kuvat lähetetään GPS-koordinaattien kera Googlelle. Visit Faroe Islands jakoi myös Youtubessa Sheep view 360 -videon, jossa Färsaarten upeita maisemia päästään katselemaan ikään kuin lampaan näkökulmasta.

Tässä 360-panoraamakuva lampaan selästä: