Sampo Kaulanen luotsaa 200 hullua Jäämerelle: ”Kyllä se ahterissa tuntuu”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa jättisuosion saanut Äkäslompololainen K-kauppias Sampo Kaulanen on lähdössä jälleen pyöräretkelle Äkäslompolosta Altaan uidakseen Jäämeressä. Mukaan on ilmoittautunut ennätykselliset 200 pyöräilijää huoltojoukkoineen.

Hullun Polkasu lähti liikkeenne vuonna 2014 Sampon ideasta kerätä Jounin Kaupan Facebook sivuille 50.000 tykkääjää. Siksi Sampo lupasi polkea Jäämerelle matkan Italian hiihtojoukkueen sukkapuku päällään. Matkan suosio yllätti niin reitin varrella olevat kylät, kuin Sampoa ja Jounin Kauppaa Facebookissa fanittavat henkilötkin.

Tulevana viikonloppuna jo kolmatta kertaa pyöräiltävä reissu on tänä vuonna houkutellut mukaan myös rullaluistelijoita. Matkaa uintiretkelle Äkäslompolosta Altaan tulee 345 kilometriä ja se jakautuu kolmelle päivälle.

– Perinteen mukaan lähdetään kylmiltään yhtään harjoittelematta, joten kyllä se ahterissa tuntuu, kiireinen kauppias kommentoi.

Alkukesä on mennyt uuden myymäläauton ratissa kesätapahtumia ja kyläkeskuksia kierrellen.

– Useita tuhansia kilometrejä on tullut lasiin, ja parissa kymmenessä paikassa ollaan pistäydytty. On ollut mahtava reissata myymäläautolla ja tavata ihmisiä, jotka tulee kattoon ja höpiseen ja kyseleen kuulumisia.

Pyöräretken jälkeen myymäläauto suuntaa Seinäjoen asuntomessuille ja sen jälkeen Neste Rally Finlandiin. Uusia kujeita on luvassa syksyn mittaan ja onhan toinen liiketilakin Jounin kaupalle hakusessa eteläisemmästä Suomesta.