NASA-videosta kohu: UFO katkaisi lähetyksen avaruusasemalta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

NASA lähetti 9. heinäkuuta verkossa suoraa videolähetystä Kansainväliseltä avaruusasemalta. Lähetys kuitenkin katkesi yhtäkkisesti samaan aikaan, kun tunnistamaton esine näytti lähestyvän maapalloa kuvan reunassa.

Youtube-käyttäjä Streetcap1 jakoi Youtubessa videon lähetyksessä nähdystä tunnistamattiomasta lentävästä esineestä. Hänen mukaansa videosta tekee mielenkiintoisen se, että lähetys katkesi juuri oudon ilmiön aikana.

– Muistakaa, että UFO tarkoittaa tunnistamatonta lentävää esinettä. Tässä voi olla hyvinkin kyse vain meteoriitista tai jostain vastaavasta. Kiinnostavan tapauksesta tekee se, että lähetys katkeaa juuri kun UFO näyttää pysähtyvän, Streetcap1 kuvailee.

Video sai arvatenkin internetin salaliittoteoreetikoiden mielikuvitukset liikkeelle, sillä monet heistä uskovat NASAn piilottelevan todisteita ufoista. Avaruushallinto kuitenkin kertoo Huffington Post -lehdelle, että Kansainväliseltä avaruusasemalta lähetettävät videot katkeilevat usein. Tämä johtuu siitä, että avaruusasema päätyy tietoliikennesateliittien kantaman ulkopuolelle.