Byroslavia iski Pori Jazzeilla: ”Silmien sulkeminen kielletty!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen alkoholilainsäädäntö on iskenyt viime vuosina voimalla yleisötapahtumiin, joista varsinkin Pori Jazzin kävijät ovat saaneet kokea monenlaisia ongelmia säännösviidakon myötä. Vielä muutama vuosi sitten Kirjurinluodolla sai nauttia tähtiartisteista koko perheen voimin picnicin ja vaikkapa oman viinipullon kera. Päivän ohjelmaan kuului monilla perinteisesti myös pieni ruokalepo.

Sittemmin Kirjurinluodon konserttialue on muutettu anniskelualueeksi, jonne omien juomien tuominen ei ole enää mahdollista. Tänä vuonna järjestysmiehet olivat yllättäen ottaneet festarikävijöiden nokkaunet tehotarkkailuun, sillä kävijöiden ei annettu ummistaa silmiään.

Stand-up -koomikkona ja näyttelijänä työskentelevä porilainen Rami Valli vieraili nelihenkisen perheensä kanssa Pori Jazzeilla eilen perinteisin menoin, eli picnic-tunnelmissa. Ongelmat alkoivat, kun Valli täytti trendikkään ilmapatjansa ja makoili siinä aurinkolasit silmillään.

Perheenisä kertoi Staralle, että järjestysmies oli huomannut ilmapatjalla makoilemisen ja saapunut perheen luokse tarkistamaan, että olivathan perheenisän silmät varmasti auki aurinkolasien takana. Lisäksi järjestysmies oli ilmoittanut, että silmiä ei saa ummistaa lainkaan, koska kyseessä on anniskelualue.

Perheen kanssa Kirjurinluodon konsertteihin saapuminen on sekin tehty vaikeaksi, koska anniskelualueella on ikäraja. Järjestysmiehillä oli tänä vuonna hieman ongelmia tulkita määräyksiä, sillä portilla lapsille annettiin iltayhdeksään saakka aikaa olla anniskelualueella, mutta jo alkuillasta järjestysmies tuli ilmoittamaan, että lapset eivät sittenkään enää saa olla alueella.