Eläkeläinen rakensi huvipuiston takapihalleen – vuoristoratoineen päivineen!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet lapset haaveilevat ikiomasta huvipuistosta, jossa voisi vierailla koska vain. Entinen ilmailualan insinööri Steve Dobbs päätti käyttää taitojaan hyväksi toteuttaakseen kyseisen unelman omille lastenlapsilleen.

Eläkkeelle jääneen Dobbsin takapihalleen rakentamassa Disneland-tyylisessä Dobbsland-puistossa nähdään muun muassa toimiva vuoristorata ja prinsessan linna. Huvipuiston rakentamisessa auttoivat opettajana toimivan miehen oppilaat California State Polytechnic University -yliopistosta.

Steve Dobbsin tytär Cori kertoo huvipuistolaitteiden rakentamisen olleen aina Dobbsin haave. Miehen kiinnostus laitteita kohtaan heräsi 8-vuotiaana. Hän asui tuolloin vielä avaamattoman Disneylandin lähellä, ja seurasi vierestä sen rakentamista.

– Steve on visionääri. Rakastan sitä, että hän päätti rakentaa laitteet lapsenlapsilleen, Cori kuvailee ABC News -uutissivustolle.