Hellekelit saapuvat? Tulossa kesän upein festariviikko

Festarit · Stara.fi

Kuluva heinäkuu on tuttuun tapaan muistuttanut säiden puolesta lähinnä lokakuuta, ja siksi lukuisissa kesätapahtumissa on jouduttu pukeutumaan syysvaatteisiin. Alkavalla viikolla tilanne on kuitenkin muuttumassa, mikäli Ilmatieteen laitoksen ennuste hellekeleistä pitää paikkansa.

Viikko on yksi kesän vilkkaimmista festariviikonlopuista, sillä samanaikaisesti järjestetään muun muassa Tammerfest, Vaasa Festival, Wanaja Festival ja Tikkurila Festivaali sekä lukemattomia muita tapahtumia. Yli 25 asteen hellesää olisi unelmatilanne festivaalien järjestäjille ja kävijöille, sillä säätila vaikuttaa merkittävästi festaritunnelmaan.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan vielä alkuviikko joudutaan kärsiä viileistä ja sateisista keleistä, mutta loppuviikkoa kohti sää lämpenee ja poutaantuu selvästi. Keskiviikoksi ennustetaan yli 20 asteen lämpötiloja Pohjois-Suomeen saakka ja viikonloppuna 25 asteen helleraja voi ylittyä.

Ilmatieteen laitoksen kanssa hieman eri mieltä on kuitenkin Foreca, joka ennustaa Tammerfesteille perjantaiksi noin 20 asteen lämpötilaa ja sadetta. Lauantaiksi sen sijaan on luvassa 24 asteen lämpöä ja aurinkoista. Forecan mukaan sunnuntaina mentäisiin helteiden puolelle ainakin parin päivän ajaksi.