Vuoden herkkusensaatio on tässä – vaarallista mutta näyttävää!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nestemäistä typpeä on käytetty ruoanlaitossa jo pitkään. Sen avulla ruokia saadaan nopeasti jähmettymään, mutta aineen kanssa tulee kuitenkin olla varovainen. Nyt sosiaalisessa mediassa ihmetyttää Dragon’s Breath -niminen jälkiruoka, joka muuttaa syöjän hengityksen höyryksi.

Lohikäärmeen hengitykseksi nimetty jälkiruoka sisältää värikkäitä muropalloja, jotka kastetaan nestmäiseen typpeen ennen syömistä. Kun jäädytetty muropallo laitetaan suuhun, sen päällä oleva typpikerros saa syöjän hengityksen muuttumaan paksuksi valkoiseksi höyryksi.

Jälkiruoan syöminen ja sen aiheuttama höyry näyttävät hauskalta. Moni katsoja on kuitenkin epäillyt jälkiruokaa esittelevän videon kommenteissa, että onko jälkiruoka oikeasti turvallista. Nestemäistä typpeä ei saa koskettaa tai syödä, mutta sen hengittäminen kaasumuodossa on videon mukaan turvallista.