Tasa-arvoiset emojit puhelimiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Älypuhelimien sisältämiä emoji-kuvia on aiemmin kritisoitu seksistisiksi. Muun muassa naisten hygieniatuotteita valmistava Always lanseerasi aiemmin osana mainoskampanjaansa videon, jossa käsiteltiin emojeita ja niiden seksistisyyttä.

Google otti kuitenkin asiasta kopin ja kertoi nyt uudessa blogitekstissään, että tasa-arvoisempia emojeita ollaan tuomassa valikoimaan mukaan.

Aiemmin naisia koskevat emojit olivat vaaleahiuksisia ja vaaleanpunaisessa paidassa olevia naisia, jotka tanssivat, menivät naimisiin, olivat prinsessoja ja lakkasivat kynsiään. Nyt nais-emojien valikoimasta löytyy naisille 11 uutta ammattia, joiden mukana on muun muassa lääkäri, poliisi, etsivä ja kokki.

11 uutta ammattia lisättiin sekä mies- että nais-emojien joukkoon. Kaikista ammateista on vielä valittavissa myös kaikki eri ihonvärit. Emojipankki tulee täydentymään lähiaikoina siis yli sadalla emojilla, jotka tulevat rikastuttamaan ihmisten välistä viestimistä entisestään.