Poliiseja paennut kerskaili Facebookissa – jäi saman tien kiinni

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lain rikkomisella kerskailu sosiaalisessa mediassa on harvoin hyvä idea, mikäli haluaa välttyä kiinni jäämiseltä. Tämän sai huomata poliiseja pakoon ajanut ja liikenteen vaarantanut nuori brittiläinen mies, joka pidätettiin Facebook-viestinsä perusteella.

Ylinopeutta ajanut Connor Lloyd johdatti poliisit takaa-ajoon ympäri Cambridgen keskustaa 17. tammikuuta. Mies muun muassa ajoi väärään suuntaan liikenneympyrästä, ajoi vastaantulevien kaistalla ja kaahasi päin punaisia valoja. Connor oli myös vähällä törmätä vastaantulleeseen autoon.

Connor jäi kiinni jaettuaan Facebookissa kartan, johon hän oli piirtänyt pakoreittinsä. Mies oli merkinnyt karttaan kohdan, jossa hän ajoi ylinopeutta. Toisessa, sittemmin jo poistetussa viestissään hän kertoi autossa olleen samaan aikaan kolme matkustajaa.

Syyllisyytensä myöntänyt Connor tuomittiin oikeudessa kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen. Tuomari Jonathan Haworth kuvaili The Telegraph -lehden mukaan miehen liikennekäytöstä järkyttäväksi ja erittäin vaaralliseksi.