Vinkit järkevämpiin ruokaostoksiin – terveellinen ei ole kallista

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

On väitetty, että mikäli haluaa syödä terveellisesti, joutuu venyttämään kukkaron nyörejä tavallista leveämmälle. Toki laatu maksaa, mutta kaupoissa on tarjolla myös terveellisiä ruoka-aineita pikkurahalla. Esimerkiksi terveelliset ja perinteiset kaurahiutaleet maksavat yleensä alle kaksi euroa kilohinnaltaan.

Taloudellisessa ahdingossa kannattaa kiinnittää huomiota ruokakauppojen paljousalennuksiin ja tarjouksiin. Ostoskärryyn on hyvä panna aina edullisempia sesonkituotteita, olipa kyseessä hedelmiä, vihanneksia tai juureksia, Thrillist kertoo.

Tuoretuotteet voi hätätapauksessa korvata halvemmilla pakasteilla tai säilykkeillä. Ruokaa kannattaa valmistaa kerralla enemmän, jotta siitä riittäisi syötävää useammalle päivälle.

Makeannälkään voi ostaa tummaa suklaata, josta jo muutama pala riittää tyydyttämään himon ja siten myös levy kestää pidempään.

Ravintoarvoltaan rikkaiden banaanien kilohinta nousee harvoin korkealle, joten niitä kannattaa suosia välipaloina tai jalostaa jälkiruoaksi. Maitotuotteista ostoskoriin valikoituu maustamaton jugurtti, joka on terveellistä ja täyttävää.