Twitter mahdollistaa varmennetun tilin hakemisen kaikille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Twitterissä on nähty lukuisia varmennettuja tilejä, jotka kuuluvat yleensä julkisuuden henkilöille, erilaisille järjestöille ja tuotemerkeille. Tilin varmentamista ei pitkään ollut mahdollista hakea yhtesöpalvelulta suoraan, vaan sen saaminen oli monimutkaisen prosessin takana.

Nyt Twitter antaa kuitenkin kaikille käyttäjille mahdollisuuden hakea varmennettua tiliä. Tämä tapahtuu täyttämällä yhteisöpalvelun sivuilta löytyvä lomake. Käyttäjän täytyy antaa palvelulle varmistettu puhelinnumero ja sähköposti, profiilikuva ja lisätietoa siitä, miksi hän haluaa varmennetun tilin.

– Haluamme helpottaa ihmisiä löytämään sisällönluojia ja vaikutusvaltaisia henkilöitä Twitterissä. Siksi on järkeenkäypää, että annamme ihmisten hakea varmennusta, Twitterin varapääjohtaja Tina Bhatnagar kertoo yhtiön tiedotteessa.

Twitterin mukaan palvelussa on toistaiseksi on 187 000 varmennettua tiliä. Ensimmäisten varmennettujen tilien joukossa olivat muun muassa Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskukset CDC, televisiotähti Oprah, Milwaukeen poliisilaitos ja Kim Kardashian.