Perunalastuista löytyi yllättävä terveysvaikutus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet pitävät perunalastuja lähinnä runsaasti hiilihydraatteja sisältävänä roskaruokana, mutta niillä saattaa olla yllättävä positiivinen terveysvaikutus. Sipseistä voi nimittäin olla apua suonenvedoista kärsiville.

Baseball-joukkue Chicago Cubsin syöttäjä Jason Hammel kärsi niin pahoista suonenvedoista, että hän joutui pitämään taukoa pelaamisesta. Lääkkeiden sijaan lääkäri määräsi häntä syömään runsaasti perunalastuja.

– Lääkäri neuvoi ehkäisemään kroonisia suonenvetoja perunalastujen avulla. Niissä on runsaasti kaliumia ja niiden sisältämä merisuola sitoo vettä, Jason Hammel kuvaili People-lehden mukaan.

Kaliumin, kalsiumin tai magnesiumin vähäinen määrä ruokavaliossa saattaa tunnetusti johtaa suonenvetoihin. Perunat sisältävät runsaasti kaliumia, joten Jason Hammelin lääkäri on selkeästi ollut oikeilla jäljillä.