Poliisi pelasti koiran paahtavasta autosta – viime hetkellä!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koiraa ei saa jättää missään nimessä kesähelteillä kuumaan autoon. Ikkunan raolleen jättäminen ei auringon paahtaessa estä autoa lämpenemästä, minkä vuoksi moni koira onkin menehtynyt turhaan omistajan tyhmyyden vuoksi. Espanjalainen poliisi pelasti autosta koiran, joka oli menehtymässä lämpöhalvaukseen.

Videolla nähdään tilanne, jossa poliisi rikkoo auton etuovesta ikkunan pelastaakseen sen sisällä hädässä olevan koiran. Mies on huomannut koiran juuri ajoissa, koska koiran hengityksestä päätellen se ei olisi selvinnyt kuumassa autossa enää montaakaan minuuttia.

Mies rikkoo lasin ja vetää koiran autosta ulos. Koira asetetaan makoilemaan varjoon, jossa se saa viileää vettä juodakseen ja sitä hierotaan kostealla sienellä. Lämpöhalvauksesta kärsivän koiran hoitamisessa onkin ensisijaisen tärkeää, että koiraa ei yritetä viilentää liian nopeasti.

Koiran laskeminen esimerkiksi kylmään veteen aiheuttaa sen, että koiran keho puolustautuu ja alkaa nostamaan kehon lämpötilaa entisestään. Tämän vuoksi koiran hierominen ja kostealla pyyhkeellä viilentäminen ovat parempia vaihtoehtoja lämpötilan hitaaseen laskemiseen.