Maailman jyrkin asuttu katu – hurjat kuvat taloista leviävät verkossa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uudessa-Seelannissa sijaitsee yksi yksinkertaisimmista nähtävyyksistä, jonne turistit haluavat mennä ottamaan kuvia. Dunedinissa oleva ylämäki houkuttelee ihmisiä kuvaamaan sen aiheuttamaa optista illuusiota.

Uudessa-Seelannissa sijaitseva Baldwin Street on niin jyrkässä ylämäessä, että sitä kutsutaan maailman jyrkimmäksi kaduksi. Ihmiset rakastavat ylämäen aiheuttamaa optista illuusiota, jonka katu ja sen varrelle rakennetut talot saavat aikaiseksi.

Instagramista löytyy paljon hauskoja kuvia, joita ihmiset ovat ottaneet kadun varrella. Kun kuva on otettu kadunsuuntaisesti, talot näyttävät siltä kuin ne olisivat vinoja ja uponneet puoliksi kadun sisään. Myös kuvissa seisovat ihmiset näyttävät siltä kuin he uhmaisivat painovoimaa.

The steepest street in the world #baldwinstreet #steepeststreetintheworld

Kuva, jonka Richard Lee (@richardlsn) julkaisi

轻轻抬腿都能感觉体内卡路里在燃烧? . #350m#79degrees#baldwinstreet#speedest#

Kuva, jonka Sharon (@xuelan_he) julkaisi

How do you like them angles? ? #baldwinstreet #dunedin #primarycolours #ouchmycalves

Kuva, jonka Jessica (@jemimakate) julkaisi

?来到了吉尼斯纪录上最倾斜的街道 #baldwinstreet #steppeststreetintheworld #newzealand #dunedin

Kuva, jonka Jennifer Ding (@ding_jen) julkaisi