Nyt rahastetaan Pokemon Go -tunnuksilla – hinta jopa tuhansia euroja!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Videopeliä ja todellista maailmaa yhdistelevä Pokemon Go nousi kertaheitolla maailmanlaajuiseksi menestykseksi. Peli julkaistiin taannoin virallisesti myös Suomessa, eikä Pokemoneja älypuhelimillaan naappaaviin pelaajiin törmääminen ole harvinaista.

Pokemon Go -pelillä ovat pistäneet rahoiksi muutkin tahot kuin Nintendo. Ebayn kaltaisissa verkkokaupoissa kaupitellaan valmiita pelaajatunnuksia laiskoille pelaajille tuhansilla euroilla. Kalleimmalla kaupaksi menevät ne tilit, joihin on onnistuttu keräämään harvinaisia ja voimakkaita Pokemoneja.

Itseään köyhäksi opiskelijaksi kuvaileva Ebay-kauppias myi omat Pokemon-tunnuksensa 1.500 dollarilla, eli noin 1.360 eurolla. Gizmodo-sivuston mukaan miehen myymä tason 21 tili piti sisällään muun muassa 160 kultarahaa ja vesistöissä viihtyviä Magikarp-pokemoneja. Myyjä kertoo nähneensä pelitilin eteen runsaasti aikaa ja vaivaa.

Sekä valmiita Pokemon Go -tilejä kaupittelevat pelaajat että niiden ostajat saattavat kuitenkin olla vaarassa menettää omat tunnuksensa kokonaan. The Guardian -lehden mukaan Pokemon Go:n luoneen Niantic-yhtiön käyttöehdoissa varoitetaan, että pelin sisällön käyttö kaupallisissa tarkoitusperissä on kiellettyä. Väärinkäytökset voivat johtaa tunnusten jäädyttämiseen.