Maaginen näky: Lasikulho rikkoutui 343 000 FPS hidastuksella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lasin rikkoontuminen on yleensä ohi niin nopeasti, että sitä on mahdotonta rekisteröidä paljaalla silmällä. Nyt Youtuben Slow Mo Guys -kanavan Gav ja Dan ovat päättäneet paljastaa, miltä lasikulhon räjähtäminen näyttää hidastettuna.

Dan ja Gav kuumentavat ensin lasista astiaa ja jäähdyttävät lasin nopeasti lisäämällä siihen jääkylmää vettä. Astia reagoi lämpötilan nopeaan muutokseen hajoamalla kappaleiksi.

Lasin räjähtäminen kuvataan videolle eri nopeuksilla. Viimeisenä hajoaminen esitetään 343.000 kuvaa sekunnissa taltioivalla kameralla, jolloin katsojat pääsevät toden teolla näkemään räjähdyksen kaikki vaiheet. Kuten vastaavien videoiden tapauksessa yleensä, koetta ei suositella toistettavaksi kotiolosuhteissa.