Kaikkien aikojen panimokierros – 20 päivää, 70 panimoa ja 20 000 kilometriä

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvallat on automatkailijan unelmamaa. Autojen vuokrat ovat edullisia ja kattava tieverkosto vie kulkijansa nopeasti kohteesta toiseen. Esittelemme aika ajoin hauskoja reittivalintoja Pohjois-Amerikassa suoritettavaa autoreissua varten, ja nyt nostamme esittelyyn olutfanien matkasuunnitelman.

Analyytikko Nathan Yau on koonnut kartan, jossa on Yhdysvaltojen mielenkiintoisimpia pienpanimoita. Yhdysvalloissa on yli 3.400 panimoa, ja Nathanin laatima reitti vie näistä 70 panimoon tai panimoravintolaan. Matka vie koko Amerikan mantereen halki ja kestää pelkkine ajoineen 197 tuntia.

Panimokierroksella pääsee käymään 40 osavaltiossa, joista pysähdyksen arvoiseksi listataan 28. Mikäli jokaisessa vierailemassaan paikassa haluaa nauttia olutta, kannattaa liki 20.000 kilometrin pituiselle matkalle varata vähintään 20 päivää, FlowingData muistuttaa.

Yhdysvaltalaiset panimot on listattu usein maailman parhaiden joukkoon, joten tässä matkasuunnitelmassa on ideaa oluen suurkuluttajan lomareissua varten.